Uw Hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard, Oud Beijerland en Heinenoord
12 jun 2019
hovenier boomverzorging

Boomverzorging: dit kunnen wij voor u betekenen

Behalve tuinarchitectuur, tuinaanleg en tuinonderhoud, kunt u bij ons ook terecht voor boomverzorging. In dit artikel vertellen wij u graag wat wij op dat gebied voor u kunnen betekenen en leggen wij uit waarom boomverzorging zo belangrijk is.

Gespecialiseerde afdeling bomenverzorging

Zoals eerder vermeld, valt boomverzorging ook binnen onze werkzaamheden. Wij van Hoveniersbedrijf Baan Hofman beschikken namelijk over een gespecialiseerde afdeling bomenverzorging. Voor zowel particulieren, bedrijven en overheden kunnen wij de volgende disciplines uitvoeren:

  1. Controleren van de boomveiligheid en risico-inventarisatie;
  2. Verbeteren van de groeiplaats en bemesten;
  3. Onderhouden en snoeien van de bomen;
  4. Verwijderen van de bomen en de boomstronken;
  5. Inventariseren en bestrijden van ziektes, schimmels, ongedierte en andere aandoeningen.

Wenst u uw (zéér grote) bomen te verplaatsen? Ook daarvoor, alsmede voor verplantingsadvies, kunt u bij ons terecht.

Het belang van boomverzorging

Boomverzorging is zo belangrijk, omdat alleen door bomen goed te verzorgen, deze een leven lang meegaan. Maar er is meer.

Kennis wordt verkregen

Door boomverzorging te laten uitvoeren, wordt kennis van de situatie verkregen. Zo komt u iets te weten over uw huidige bomen of de aanplant van nieuwe exemplaren. Wat het effect van bijvoorbeeld verbouwingen, wegwerkzaamheden of de aanleg van glasvezel hierop is. Aan de hand van een uitgebreid boomonderzoek kan ook worden vastgesteld welke vorm van onderhoud bovengronds en ondergronds nodig is.

Boomsterfte wordt tegengegaan

Met boomverzorging is het mogelijk om boomsterfte tegen te gaan. In Nederland worden jaarlijks miljoenen bomen aangeplant. Hiervan sterft meer dan 10% binnen een jaar, vaak door verkeerd planten of te diep planten. Door bij boomverzorging rekening te houden met alle relevante aspecten, zoals lichtinval, bodemeisen, maat van de boom in volwassen toestand en hinderlijke omgevingsfactoren, kan boomsterfte worden tegengegaan.

Besparing op onderhoudskosten wordt bereikt

Groeiplaatsverbetering aan de hand van een specialistische injectietechniek is een van onze disciplines op het gebied van boomverzorging. Door gerichte lage luchtdruk te gebruiken, wordt bosgrond nagebootst – nieuwe wortelkanalen worden gemaakt en voorzien van organisch materiaal. Het is de meest effectieve manier om uw bomen gezond te houden, waardoor u weer kunt besparen op onderhoudskosten.

Aantastingen worden bestreden óf voorkomen

Door boomverzorging te laten uitvoeren worden aantastingen, zoals die afkomstig van schimmels, bacteriën en insecten (zoals de eikenprocessierups) bestreden óf voorkomen door een beheersplan met preventieve of reactieve bestrijding op te stellen.

Wilt u meer weten over onze boomverzorging of wenst u hiervan gebruik te maken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze gespecialiseerde afdeling bomenverzorging is u graag van dienst!

29 mei 2019
populaire lenteplanten

Tuintrends 2019; populaire lente planten

Heerlijk, het mooie seizoen voor de tuin is weer volop losgebarsten. Geniet jij ook zo van alles wat groeit en bloeit in je tuin? Als je een goed tuinontwerp als basis hebt dan zul je merken dat je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar prachtige bloeiers in je tuin hebt waar je eindeloos naar kunt kijken. Weet je niet zeker hoe je zoiets aan moet pakken, neem dan een goede hovenier in de arm die jouw tuin netjes inricht en zorgt voor zo lang mogelijk plezier het hele jaar door. Wil je vast wat inspiratie op doen, dan vertellen we je hier meer over de tuintrends van 2019. Dit zijn de populaire lente planten die je écht in je tuin moet hebben staan!

READ MORE

24 apr 2019
veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud

3 veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud

Een tuin is voor veel mensen de ultieme bron van ontspanning. Lekker genieten van het weer in de zomer, kijken naar de vogels in de winter en in het voorjaar meekijken met de ontluikende natuur voor het keukenraam. Maar een tuin hebben, betekent ook dat er onderhoud gepleegd moet worden. Dat doen de meeste mensen zelf. Vaak gaat dat goed, maar een aantal dingen gaan vaak mis. Dit zijn 3 veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud.

READ MORE

06 mrt 2019
populaire tuinplanten voor tuinaanleg

3 populaire tuinplanten voor een mooie tuinaanleg

Een tuin is voor veel mensen een belangrijke plek van het huis. Het ontwerp van de tuin kunt u helemaal bij uw smaak en bij uw wensen laten aansluiten. Voor de een zal dit betekenen dat de tuin moet lijken op een mooi aangelegde en geurige tuin in Zuid Frankrijk, voor de ander is een tuin juist een plek die landelijk en weelderig of juist wat strakker mag zijn. Bij ieder ontwerp passen andere planten en dat is terug te zien in de tuinaanleg. Welke 3 tuinplanten zijn populair bij een mooie tuinaanleg?

READ MORE

27 feb 2019
tuinaanleg

Nieuwe tuin aanleggen? Zo pakken wij dat aan

Een nieuwe tuin aan laten leggen, is iets dat voor u heel spannend kan zijn. U heeft zelf niet de mogelijkheden om de hele tuin opnieuw aan te leggen en daarom zoekt u een professional die de klus voor u klaart. Dat betekent dat u een belangrijk stuk van uw woongenot aan gaat laten pakken door een externe partij. Dat is misschien best even slikken. U wilt dat het goed gebeurt, maar waarschijnlijk heeft u geen idee wat u precies kunt verwachten van tuinaanleg door een professional. Daarom leggen we u graag uit hoe wij zoiets aanpakken.READ MORE

23 jan 2019
tuinaanleg hovenier

Hoe vindt u een goede hovenier? 3 tips

Veel mensen stellen een tuin, een plek bij het eigen huis waar het goed toeven is, erg op prijs. Maar wat soms wordt vergeten, is dat een tuin niet zomaar ontstaat en dat een tuin onderhoud vraagt. En dat onderhoud kost ook tijd. Bovendien is er nogal wat verschil in type tuin. U moet dus ook goed kijken naar wat uw wensen zijn, wie de tuin gebruiken en hoeveel tijd u beschikbaar heeft om de tuin te onderhouden. Gelukkig kan een hovenier u helpen bij deze afwegingen en de keuzes die u moet maken. Hoe vindt u een goede hovenier?

READ MORE

21 nov 2018
belang van tuinonderhoud

3 redenen waarom tuinonderhoud belangrijk is

Een tuin is een verlengstuk van uw huis. Of het is misschien zelfs nog wel beter om uw tuin een belangrijk onderdeel te laten zijn van uw woonplezier, een verlengstuk van uw huiskamer. En natuurlijk is het zo dat de tuin verschillende functies kan hebben. Uw gezinssituatie bepaalt vaak wat de tuin voor u betekent. Heeft u kleine kinderen is het een speelplaats om veilig de wereld te ontdekken. En heeft u meer vrije tijd en houdt u van mooie bloemen, dan is de tuin de plek om lekker in te werken. Maar het is hoe dan ook belangrijk om uw tuin te onderhouden. Drie redenen waarom tuinonderhoud zo belangrijk is.

READ MORE

19 sep 2018
een geschikt tuinontwerp kiezen

Een geschikt tuinontwerp kiezen? Zo doet u dat!

Iedere droomtuin begint met een goed ontwerp. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. U moet zich straks immers wel fijn voelen in uw nieuwe tuin. Bovendien zijn er tal van andere zaken om rekening mee te houden zoals de ligging van de tuin en het onderhoud. In dit artikel vertellen wij u wat de valkuilen zijn, aan welke voorwaarden een goed ontwerp moet voldoen en hoe u een geschikt tuinontwerp kiest.READ MORE