Uw Hoveniersbedrijf in de Hoeksche Waard, Oud Beijerland en Heinenoord
29 aug 2019
tuinafscheiding laten plaatsen

Een tuinafscheiding laten plaatsen – dit kunnen wij betekenen

Wie in Nederland de gelukkige eigenaar is van een tuin, wil deze in de meeste gevallen goed laten omheinen. We willen immers beschut en zonder inkijk van het buitenleven kunnen genieten. In veel gevallen wordt ervoor gekozen om zelf een eenvoudige schutting te plaatsen. Deze zijn echter vaak al snel aan vervanging toe. Een goed hoveniersbedrijf kan u helpen bij het plaatsen van een solide, meer permanente tuinafscheiding. Wanneer onze professionals voor u een afscheiding plaatsen, bent u zeker van een snelle en goede plaatsing. Tuinafscheidingen zijn er bovendien in vele soorten en maten: wij kunnen met u meedenken wat het beste past bij uw situatie en wensen. Heeft u al een schutting aangeschaft? Ook dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Dit kunnen wij voor u betekenen:

Vakkundige plaatsing

Wist u dat veel soorten tuinafscheidingen moeten worden voorbewerkt alvorens ze geplaatst kunnen worden? Zo moet soms het hout nog een beschermlaag krijgen of is het nodig om gaten voor te boren. Ook moeten er vaak hoekjes op de palen gemonteerd worden. Voor een vakkundige plaatsing is het daarnaast ook nodig dat de grond goed wordt vrijgemaakt. Denk aan het wegwerken van hoogteverschillen en het verwijderen van beplanting. Ons hoveniersbedrijf kan dit voor u uit handen nemen. Ook kunnen we in overleg met u de gewenste positie bepalen en zorgen dat de schutting of afscheiding desgewenst op een keurig rechte lijn geplaatst wordt. Bovendien zorgen wij ervoor dat de tuinafscheiding solide geplaatst wordt en daardoor weer en wind zal kunnen doorstaan.

Verschillende soorten tuinafscheidingen

Wilt u uw tuin omheinen? Dan kunt u kiezen uit veel verschillende soorten tuinafscheidingen. Een voordelige en veelgebruikte optie is bijvoorbeeld het plaatsen van gaas. Doorzichtig gaas fungeert uiteraard alleen als afscheiding en voorkomt niet dat mensen in uw tuin kunnen kijken. Er zijn echter ook niet doorzichtige gaas afscheidingen op de markt. Wilt u een wind- en geluidsdichte afscheiding en voldoende privacy creëren? Dan is het laten plaatsen van een betonnen schutting een goede mogelijkheid. Veel mensen vinden een houten schutting echter mooier. Zo kiezen mensen met een weelderige tuin vaak voor tropisch hardhout of voor klassiek geïmpregneerd dennenhout. Ook is het tegenwoordig mogelijk om een prefab houten tuinscherm te plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd wel een tuinafscheiding te vinden die past bij uw budget. Bieden wij uw gewenste soort niet aan? Dan kunt u de afscheiding elders aanschaffen en door ons laten plaatsen.

Natuurlijke omheiningen

Heeft u een exotische tuin met veel bloemen en planten? Of heeft u een groene tuin die vooral rust uitstraalt? Dan is het goed mogelijk dat u deze sfeer niet wil doorbreken met een betonnen of houten schutting. In dat geval denken wij graag met u mee over het plaatsen van een passende natuurlijke omheining. Uiteraard kunnen wij helpen bij het kiezen van de juiste plantsoorten en bij het onderhouden van uw natuurlijke tuinafscheiding.

Bent u op zoek naar een geschikte tuinafscheiding of heeft u al een schutting gekocht en wilt u deze professioneel laten plaatsen? Neem dan contact met ons op! Onze vakmensen vertellen u graag over de mogelijkheden!

25 jul 2019
tuinonderhoud in de zomer

Uw tuin onderhouden in de zomer – 3 tips

Niet iedere eigenaar of eigenaresse van een tuin is graag regelmatig bezig met tuinonderhoudZeker bij slecht weer wordt het moeten onderhouden van de tuin door veel mensen als een last ervaren. Wanneer er echter niet op de juiste momenten in de tuin gewerkt wordt, zal deze al snel in een wildernis veranderen. Veel mensen kiezen er daarom voor om het onderhouden van de tuin in de herfst en winter uit te besteden aan professionele hoveniers. Echter, ook in de zomer is het nodig om regelmatig onkruid te wieden en zo nodig te snoeien. In de zomer is het natuurlijk veel fijner om in de tuin te werken: de zon schijnt, de volgens tjilpen en alles staat in bloei. Toch hebben veel mensen moeite met tuinonderhoud en weten zij niet wat er moet gebeuren. Graag leggen wij u daarom uit wat de voordelen zijn van tuinonderhoud in de zomer en waarom het dus noodzakelijk is!READ MORE

28 jun 2019
voorbeelden mooie tuinbestrating

3 voorbeelden van mooie tuinbestrating

Wij merken op dat voor veel klanten de tuin een steeds belangrijker onderdeel van het huis wordt. Niet langer zien mensen de tuin enkel als een verlening van de woning. Nee, de tuin wordt steeds vaker en ook intensiever gebruikt. Het is een plek waarin we samenkomen, tot rust komen en heerlijk eten. Dankzij overkappingen en slimme tuinontwerpen kunnen we hiervan zowel in de zomer als in de winter genieten. Kiezen voor een tuinontwerp dat aansluit bij de wijze waarop u de tuin wilt gebruiken, is dan ook erg belangrijk. Kiest u bijvoorbeeld voor veel gras en weinig bestrating of wilt u juist een groot terras? Daarnaast is het belangrijk dat de bestrating past bij de sfeer en het doel van uw tuin. Geen inspiratie voor uw tuinbestrating? Wij zetten drie mooie voorbeelden voor u op een rij. READ MORE

29 mei 2019
populaire lenteplanten

Tuintrends 2019; populaire lente planten

Heerlijk, het mooie seizoen voor de tuin is weer volop losgebarsten. Geniet jij ook zo van alles wat groeit en bloeit in je tuin? Als je een goed tuinontwerp als basis hebt dan zul je merken dat je van het vroege voorjaar tot laat in het najaar prachtige bloeiers in je tuin hebt waar je eindeloos naar kunt kijken. Weet je niet zeker hoe je zoiets aan moet pakken, neem dan een goede hovenier in de arm die jouw tuin netjes inricht en zorgt voor zo lang mogelijk plezier het hele jaar door. Wil je vast wat inspiratie op doen, dan vertellen we je hier meer over de tuintrends van 2019. Dit zijn de populaire lente planten die je écht in je tuin moet hebben staan!

READ MORE

24 apr 2019
veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud

3 veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud

Een tuin is voor veel mensen de ultieme bron van ontspanning. Lekker genieten van het weer in de zomer, kijken naar de vogels in de winter en in het voorjaar meekijken met de ontluikende natuur voor het keukenraam. Maar een tuin hebben, betekent ook dat er onderhoud gepleegd moet worden. Dat doen de meeste mensen zelf. Vaak gaat dat goed, maar een aantal dingen gaan vaak mis. Dit zijn 3 veel voorkomende fouten bij tuinonderhoud.

READ MORE

06 mrt 2019
populaire tuinplanten voor tuinaanleg

3 populaire tuinplanten voor een mooie tuinaanleg

Een tuin is voor veel mensen een belangrijke plek van het huis. Het ontwerp van de tuin kunt u helemaal bij uw smaak en bij uw wensen laten aansluiten. Voor de een zal dit betekenen dat de tuin moet lijken op een mooi aangelegde en geurige tuin in Zuid Frankrijk, voor de ander is een tuin juist een plek die landelijk en weelderig of juist wat strakker mag zijn. Bij ieder ontwerp passen andere planten en dat is terug te zien in de tuinaanleg. Welke 3 tuinplanten zijn populair bij een mooie tuinaanleg?

READ MORE

27 feb 2019
tuinaanleg

Nieuwe tuin aanleggen? Zo pakken wij dat aan

Een nieuwe tuin aan laten leggen, is iets dat voor u heel spannend kan zijn. U heeft zelf niet de mogelijkheden om de hele tuin opnieuw aan te leggen en daarom zoekt u een professional die de klus voor u klaart. Dat betekent dat u een belangrijk stuk van uw woongenot aan gaat laten pakken door een externe partij. Dat is misschien best even slikken. U wilt dat het goed gebeurt, maar waarschijnlijk heeft u geen idee wat u precies kunt verwachten van tuinaanleg door een professional. Daarom leggen we u graag uit hoe wij zoiets aanpakken.READ MORE

23 jan 2019
tuinaanleg hovenier

Hoe vindt u een goede hovenier? 3 tips

Veel mensen stellen een tuin, een plek bij het eigen huis waar het goed toeven is, erg op prijs. Maar wat soms wordt vergeten, is dat een tuin niet zomaar ontstaat en dat een tuin onderhoud vraagt. En dat onderhoud kost ook tijd. Bovendien is er nogal wat verschil in type tuin. U moet dus ook goed kijken naar wat uw wensen zijn, wie de tuin gebruiken en hoeveel tijd u beschikbaar heeft om de tuin te onderhouden. Gelukkig kan een hovenier u helpen bij deze afwegingen en de keuzes die u moet maken. Hoe vindt u een goede hovenier?

READ MORE

21 nov 2018
belang van tuinonderhoud

3 redenen waarom tuinonderhoud belangrijk is

Een tuin is een verlengstuk van uw huis. Of het is misschien zelfs nog wel beter om uw tuin een belangrijk onderdeel te laten zijn van uw woonplezier, een verlengstuk van uw huiskamer. En natuurlijk is het zo dat de tuin verschillende functies kan hebben. Uw gezinssituatie bepaalt vaak wat de tuin voor u betekent. Heeft u kleine kinderen is het een speelplaats om veilig de wereld te ontdekken. En heeft u meer vrije tijd en houdt u van mooie bloemen, dan is de tuin de plek om lekker in te werken. Maar het is hoe dan ook belangrijk om uw tuin te onderhouden. Drie redenen waarom tuinonderhoud zo belangrijk is.

READ MORE